Achát hatása: 

Az egyik leglenyűgözőbb, legszebb és legrejtélyesebb kő – mégis a legtöbben nem is tudunk jótékony hatásairól, vagy arról, hogyan hozhatjuk ki belőle a legtöbbet. Akár kezdő vagy, aki többet szeretne megtudni erről az ásványról, akár tapasztalt felhasználó, aki tovább szeretné elmélyíteni ismereteit – ma az achátokkal kapcsolatos lehetőségeket fedezzük fel, időt szakítva arra, hogy értékeljük, miért becsülik ezt az értékes követ már évezredek óta.

 

Hogy néz ki az achát ásvány

Egy magával ragadó, titokzatos ásvány, amely bonyolult, réteges sávozásáról és élénk színárnyalatairól ismert.

Gyakran különböző formákban és méretekben fordul elő. Rendkívül fényes felülete sokszor félig áttetszőnek tűnhet, lehetővé téve, hogy még változatosabb színekkel tudjon elkápráztatni.

Színei amelyekben előfordul, rendkívül változatosak. A feketétől a fehérig, a szürke és földszínek árnyalataitól a mély narancs, lila és vörös árnyalatokig számtalan színben találkozhatunk vele.

Jellegzetes sávozása a lassú, több száz éven át tartó lehűlési folyamat során keletkezik, és minden egyes achátot egyedivé tesz.

Ha hozzánk hasonlóan Te is kedveled az ásvány ékszerek természet alkotta színének és rajzolatának változatosságát, jó hírem van. Nincs két egyforma achát, és ezek a gyönyörű ásványok biztosan megragadják a figyelmedet!

 

Achát hatása

Jótékony hatásait évszázadok óta tanulmányozzák, és felbecsülhetetlen értékűnek bizonyulnak az emberi egészség számos területéhez kapcsolódóan.

Jótékony hatással vannak az arcbőrre, a hajra és a körmökre, de az emésztőrendszerre és még a mentális tisztánlátásra is. A kutatók azt is megállapították, hogy az achátok viselése segíthet enyhíteni a stresszt és a szorongást, valamint javíthatja az őszinteséget és a hűséget a kapcsolatokban.

Használatának előnyei a hagyományos fizikai egészségügyi felhasználáson túl a holisztikus gyógyítási gyakorlatokra is kiterjednek. Az álomfogóktól kezdve a negatív energiák blokkolására szolgáló, szivárványos kövekkel teli álomfogókon át az egyetlen kővel végzett csakra tisztításig.

Sokoldalú gyógyító eszközökként ismertek, amelyek minden egyes viselőjük számára egyedi lehetőségeket rejtenek magukban.

Lelki hatásai

Mindig nyugtató energiákkal társítják, és igen nagy spirituális erővel és hatással van ránk.

Segíthet stabilizálni az aurát, egyensúlyba hozhatja a jin-jang energiáinkat, és segíthet a belső elemzésben. Sokan a földelő hatásai miatt értékelik, amelyek javíthatják a logikát, az intellektust és a koncentrációt.

A legújabb tanulmányok arról számoltak be, hogy ha az achátot otthoni vagy irodai környezetben helyezzük el, az növeli az elégedettséget és csökkenti a félelmet.

Ez a tagadhatatlanul spirituális ásvány segít megteremteni a biztonságérzetet azáltal, hogy segít csökkenteni a múltbeli traumákat, amelyek esetleg visszatartanak minket a fejlődéstől.

Feltétel nélküli szeretetet hoz az életünkbe, és ez megmagyarázhatja, hogy miért vált olyan népszerűvé.

 

Testi hatásai

Egy olyan ásvány, amelyet nem csak a szépsége miatt értékelnek. Gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket sokan a stressz érzéseinek csökkentésére és a relaxáció elősegítésére használnak.

Fizikai téren is hordoz néhány előnyt. Úgy tartják, hogy képes megtisztítani mind az aurát, mind az energiarendszereket, miközben segít az erőnlét kialakításában és a koncentráció megőrzésében.

Úgy gondolják, hogy segít különböző betegségek, például a rák és a torokgyulladás, valamint az emésztési problémák, például a székrekedés és az irritábilis bél szindróma esetén.

Azok, akik achát ékszereket viselnek vagy ilyen köveket tartanak magukhoz közel, könnyen meríthetnek a gyógyító erejéből anélkül, hogy észrevennék. Próbáld ki, viselj egy karkötőt vagy nyakláncot, amely ezt a lenyűgöző ásványt tartalmazza, vagy vedd úgy hasznát, ha otthonodban vagy munkahelyeden helyezed el!

 

Ezoterikus hatásai

Olyan ásvány, amely számos érdekes és egyedi hatással rendelkezik. Tulajdonságai a kvarcszerű szerkezetének köszönhetően ezoterikus hatással lehetnek a testre, az elmére és a lélekre.

A kreativitás fokozására és az érzelmi egyensúly elősegítésére lehet használni. A stressz, a rossz álmok és az energiaegyensúlyhiány ellen is védelmet nyújt, miközben elősegíti a szerencsét.

Egyedülálló ereje érzelmi horgonyt biztosít, amely leföldeli az ember lelkét, és nagyobb belátáshoz juttatja, mint nélküle. Az achát ezen ezoterikus hatásait bárki hasznosíthatja, aki jobb belső békére vagy mélyebb spirituális megértésre törekszik.

 

Most, hogy mindent tudsz az Achát hatásáról, nézd meg ezt is: